Er de fæle barna her?

Noen ganger må man bare si fra. I dag var en slik dag.

Jeg var akkurat ferdig med en relativt lang økt i bassenget. Sto og tørket av meg både vann og ettersvette fra drøyt 5 tilbakelagte kilometer i det våte element. Trodde nesten jeg hadde ørene fulle av vann der jeg sto, for damen ved siden meg kan vel virkelig ikke ha spurt om det hun gjorde?

«Er de fæle barna her?» Sa hun. Eller spurte hun. Spørsmålet var tydeligvis rettet mot meg, da det knapt var andre i garderoben og ingen andre der vi sto. «Er de fæle barna her?» Det grå håret hennes dirret irritert på hodet.

Barna hun snakker om er klassene som har svømmeundervisningen sin i bassenget. Sårt tiltrengt svømmeundervisning som har vært vanskelig å få gjennomført i mange år grunnet mangel på basseng i byen – og da spesielt i Oslo vest. Etter tidenes drukningssommer hadde jeg jo håpet at også den eldre garde hadde fått med seg at kanskje det ville være smart å lære barn å svømme. Det er tross alt den eneste idretten man kan dø av å ikke kunne!

Jeg vet ikke om det er fordi jeg svømmer på Oslo vest at barn plutselig er «fæle». Der barnefamiliene ugleses der de flytter i lassevis inn i det som har vært pensjonistenes hegemoni. Kanskje synes de at barn er «fæle» i alle byens svømmebasseng. Det håper jeg virkelig ikke. Og da jeg fikk summet meg så bestemte jeg meg for å svare.

Normalt ville jeg nok bare svart nei. Men i dag var jeg nødt til å legge til noe. Jeg vet ikke om det var fordi Lars Zachariassen var oppe i en lignende situasjon for noen dager siden. Eller om det var fordi jeg har barn selv. Et barn som får sin svømmeundervisning i nettopp denne svømmehallen. Eller om jeg bare tenkte at nok er nok.

«Nei, barna er ikke her. De gikk akkurat. Og det er ingen grunn til å kalle dem fæle. Tenk så fint at de får ha svømming i skolen igjen. Det er jo supert at de får bli trygge i vannet og lære å svømme i skoletiden. Det er jo livsfarlig om de ikke lærer seg svømming. Så får vi heller tåle at det er litt mer lyd i dusjen og bassenget. Men fæle er de ikke. »

Svarte jeg. Det kom heldigvis ikke noe motsvar eller sint reaksjon tilbake. Jeg vet ikke om jeg hadde klart å holde meg så rolig om det hadde blitt en diskusjon der inne. Det må jo være lov for barn å være barn! Ja, de lager litt mer lyd enn oss voksne – og kanskje spesielt når de bader/dusjer i gruppe. Men jeg skal love deg at det ljomer godt i garderoben når løpetimene, spinningtimene og aerobictimene er over også. Det høres når folk er samlet – uansett alder!

5A7275DC-F272-491B-B0BD-F6ABD78BD99D
Han er rufsete i håret og mer under vann enn over. Trolig lager han også noe lyd i dusjen når han har svømmeundervisning med klassen. Men fæl er han ikke. Ikke klassekameratene hans eller andre skolebarn heller.

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s