Skulle egentlig ikke til mål…

I morgen blir det bråk fra fysio og trener. Men i kveld skal jeg nyte seier og ny personlig rekord på Hove Tri.

 

IMG_2781
Ny pers er alltid stas. Seier var bonus i dag. Gratulerer også til Sondre Solheim som tok hjem en tredjeplass i herreklassen. Teamet leverer!

 

Avtalen med teamet rundt var at jeg ikke skulle løpe noe særlig i dag. Fysio sa «ingen løping» og trener sa «some running, pull out early». Det er bare så innmari vanskelig å følge opp når seieren er godt innen rekkevidde og kroppen kjennes bra!

Påmeldingen til Hove ble gjort lovlig seint. Foten var endelig tålig grei. Etter et par uker helt uten løp sto det mellom Halv-Fet og Hove. Kortere løping, mykt underlag, hyggelige sponsorer og ikke minst SOL gjorde at vi ankom Arendal fredag kveld. Dessuten har Kristian og jeg fått en liten tradisjon med å feire bryllupsdagen med triatlon på Sørlandet, noe som ble koselig også i år.

 

IMG_2771
Dette er tredje året vi feirer bryllupsdag på Hove. Et barnefritt døgn kan vel knapt tilbringes på bedre måte? Kristian måtte dessverre i bakken på sykkel, men hentet seg rast inn og kapret syvendeplassen totalt i herreklassen. Grattis!

 

Selv har jeg sjelden følt meg så uforberedt på en konkurranse som denne.  Jeg var likevel rolig, for jeg kjenner løypa fra før og har gjort et godt treningsarbeid i vår. Målet var bare å kose meg, sjekke utstyr og få en god treningsøkt.

 

IMG_2745
Vi hadde plasser ved siden av hverandre. Minst mulig ble lagt i skiftesonen, alt du virkelig trenger er sykkelsko, løpesko, hjelm og et par gels. Og hjelm såklart!

 

Ny våtdrakt ble pakket opp et kvarter før racebrief. 2XU leverer alltid og ny Propel i størrelse S satt like godt som alltid. Vannet målte 13,9 grader og oppvarming i sjøen ble glatt droppet. Rakk et par km rolig løp på særdeles vått og trått skogsunderlag, men beina var happy. Hilste på gamle kjente og nye ansikter før det brått var fem min til start.

Svøm

Mye bølger og til dels strøm gjorde navigering utfordrende. Jeg valgte å stå helt til venstre i feltet og traff rett på. Følte meg helt hjemme og var glad for at brennmanetene holdt seg unna. Så Andreas M Pedersen dra fra i front, men ellers var jeg mutters alene på vei mot store oransje bøyer. Alt gikk særdeles kontrollert for seg, jeg verken hyperventilerte eller stresset. Skulderen fungerte optimalt og det var bare å dunke på.

Etter vending halvveis ble det mer jobbing. Det hadde blåst opp, bølgene kom inn fra der jeg liker å puste og strømmen var merkbar. Fin anledning til å trene på høy frekvens og effektive tak. Noe som må ha funket, for jeg svømte nesten like fort som tidligere år –  og det med en skulder som egentlig ikke har fått helt grønt lyst ennå. 24 min og 27 sekunder er absolutt innafor i en løype som er nesten 1700 meter lang.

Sykkel

Regnværet den siste tiden har ført til mange timer på rulla. Der har jeg blitt sterk, men ikke spesielt mye bedre på tekniske ferdigheter. Løypa på Hove er teknisk krevende for meg. Rullende terreng, greit med svinger og aldri noe fristed hvor jeg bare kan tråkke på og gjøre jobben. Vi kan vel si at jeg aldri har mestret traseen.

I dag var det bedring å spore. Jeg følte meg trygg og sterk. Jeg har fortsatt masse å gå på, men barberte rundt fire minutter av sykkeltiden fra tidligere. Det er jeg superhappy med!

Løp

Her skulle det jo egentlig ikke stå noe… Men det myke underlaget i skogen på Hove er fantastisk å løpe på. Det går absolutt ikke fort og suger krefter, men det gjorde ingenting i dag. Jeg gikk i bakkene og skulle bare til mål. Helst først, og at det holdt var digg.

Nå er endelig sesongen i gang!

 

IMG_5250
Ventetiden før premieutdeling var ikke noe problem. Vonde legger fikk god massasje og jeg fikk slappet av før den ganske lange turen hjem. Vi rakk akkurat barnevakten kl 19 i Oslo… Puh!

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s