#langiarma

Endelig tilbake i vannet for fullt! 19 km er tilbakelagt i det våte element siste seks dagene.

 

IMG_2631
Bogstadvannet fristet med blikkstille forhold tidligere i uka.

 

Med 12 økter på 13 dager kan jeg ikke si annet enn at jeg er tilbake på «heltid» i vannet. 4000m-grensen er brutt ved et par anledninger, og jeg har også dristet meg ut i open water.

Sakte, men sikkert har vi bygget meg opp fra null. Vi startet med sculling og drills. Faktisk sto jeg bare i vannet og flyttet vann i starten. Å nå 1000 meter var stort. Økte til 1500, deretter halvtimen og så har vi fylt på med meter og minutter. Litt hver dag.

 

IMG_2412
Magnus har vært med på flere av øktene mine. 20×25 meter drills gjør vi gjerne sammen.

 

Til nå har alle økter vært av det rolige slaget. Det viktigste har vært at armer, skuldre, rygg og nakke skal venne seg til belastningen. Jeg har tross alt ikke svømt regelmessig siden april i fjor.

Vannfølelse er ferskvare

Korte økter, men svømming bortimot hver dag har vært oppskriften jeg har fulgt. Vannfølelsen er som kjent ferskvare. Det skal ikke mye til å miste den, men det skal mye arbeid til for å få den tilbake. Og da er antall økter viktigere enn antall meter, og så absolutt viktigere enn intensitet!

Nå kjennes det som vannet og meg skal bli venner nok en gang. I går fikk jeg kjøre min første økt med spurter på et års tid. 12×100 med 10 tak supersprint per 100. Kroppen fikk sjokk og armene visste knapt hva de skulle gjøre. Mine sprintegenskaper har gått helt i dvale, syra sto ut av ørene og svimmelheten kom umiddelbart.

 

DCIM101_VIRB
Sculling har gjort underverker for vannfølelse, styrke og teknikk.

 

I dag skulle det egentlig være rolige 400 metere i bassenget. Men da Lars Christian Vold inviterte til open water økt, grep jeg sjansen med begge hender. Å svømme alene er kjedelig, og å svømme med de(n) beste er alltid bra.

IMG_2636
Lars Christian er drømmefølget å ha med seg på open water trening. Vi fikk oss 2400 meter i Sognsvann i ettermiddag. Super easy for ham, medium for meg.

Etter samtale med trener i kveld er jeg innvilget to helt svømmefrie dager. Ikke fordi jeg plages eller har noe som helst vondt. Men latsen er sliten og jeg er generelt #langiarma. Det er alltid smartere å være føre var enn å gjøre tiltak når eventuelle vondter har meldt sin ankomst.

 

IMG_2641
19.000 svømte meter på under en uke – det begynner å ligne noe!

 

Nå skal det sykles to dager til ende, så starter vi med ny giv i bassenget til uka.

God pinse!

 

IMG_2638
Kanskje pandaøynene blir borte før neste svømmeøkt?

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “#langiarma

  1. Heisann Kari. Fin blogg du har!

    Jeg lurte på om du kunne komme med noen tips og råd angående badedrakt/bikini eller sunkini som noen kaller det for svømming i utebasseng? Jeg trenger et nytt sett, siden Nye Gamlingen i Stavanger har åpnet igjen, men har mistet oversikten av hva som er bra nå… Ønsker at den skal sitte skikkelig og at skillet blir fint.

    Mvh
    Beate

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s