Ny trener – ny pers!

Seks uker med ny trener skal i kveld feires med et godt måltid, et glass rødvin og en ny pers i boka. Grenser kan fortsatt pushes!

adaptation-darwin

Seks uker med ny trener er unnagjort og det går skikkelig bra for tida! Det er en stor endring å få ny trener og det har tatt tid fra begge parter å bli kjent. Løsningen har vært hyppige samtaler og gode treningslogger. Ny trener har også brukt mye tid på å studere hvordan jeg trente i fjor. Det kunne han gjøre siden jeg logger alt av trening og skriver kommentarer til alle økter. På den måten fikk han kjapt et bilde av meg som utøver og hva slags arbeid jeg har lagt ned.

Samtidig betyr ny trener nye økter og nye måter å gjøre ting på. Foreløpig ser det ut til å passe meg veldig bra. Spesielt på løp har jeg løftet meg mange hakk siden nyttår. Farten øker, pulsen synker og en maraton på 3.15 i en fulldistanse triatlon virker ikke lenger fjernt.

img_0471
Dagens offfbike løp bød på ny personlig rekord. Det skal såklart feires!

 

Mindre testing

Testregimet fra i fjor er ikke noe vi viderefører. I starten var det stressende, men nå føler jeg en veldig lettelse og koser meg med å kjenne fremgang uten å hele tiden teste den. Det passer min indre prestasjonsangst bra.

Nå betyr ikke dette at vi kjører trening på lykke og fromme. Jeg er fortsatt en fan av testing og intensitetsstyring. Det var tross alt en viktig brikke for resultatene i fjor. Men – alt har sin pris og for meg holdt det på å ta vekk gleden ved å i det hele tatt drive med idrett.

img_0208
Jeg får stadig tilbakemeldinger på at jeg er en blidere versjon av meg selv nå enn før. Jeg har mer overskudd og mer glede i hverdagen.

Nå er treningslysten tilbake for fullt. Motivasjonen er på topp og jeg føler at hele meg blir ivaretatt i treningsarbeidet. Jeg gjør foreløpig færre timer enn i fjor (noe høyere intensitet). Jeg har fortsatt en del jobb ved siden av og ønsker ikke for stor totalbelastning. Da er det ekstra godt å se at resultatene likevel kommer!

Nøkkeløkter

Laktatmålinger er erstattet med nøkkeløkter. Disse gir en god pekepinn på statusen i treningsarbeidet.Sammen med daglig kommunikasjon med trener og føring av treningsdagbok etter hver økt (som i fjor) har vi god oversikt over totalsituasjonen til enhver tid.

Målet for treningen vet vi jo, og øktene gir meg nyttig informasjon om hvor langt jeg har igjen dit. Hva som må jobbes med og hva vi kan ta oss bedre tid med.

DCIM101_VIRB
Ny trener har svømmebakgrunn. Det kommer godt med når fulldistansesvøm skal gjøres godt under 55 minutter.

 

Mer svømming

Jeg svømmer mer og hardere enn i fjor. Nivået har hevet seg raskt. Helt til jeg for ti dager siden klarte å få AC-leddet ut av ledd (igjen!) etter et fall. Ny skade på gammel skade er aldri en god ide, og jeg var en stund redd for nok et kragebeinsbrudd. Heldigvis bare en subluksasjon! Nå tar jeg tiden til hjelp og håper å få lov til å svømme igjen om en ukes tid. Akkurat i tide før ny treningsleir skal gjennomføres.

Happy Valentines!

img_0469

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s