Maratondebut

Det har kriblet i kroppen etter å komme i gang igjen. I hvert fall noen dager innimellom. Det har vært en innmari tung høst, og etter å ha snakket med flere rundt meg så har jeg forstått at det er ganske normalt. Jo bedre sesong man legger bak seg, desto større dal å synke ned i når sesongpausen kommer. Samtidig er det viktig å la kropp og sinn få hvile. Jeg har hatt et så innmari klart mål og et ekstremt fokus for å nå det – og å takle hverdagen og livet uten dette målet er en overgang. En overgang til noe bedre!

Det har blitt mer tid til kos med Magnus de siste to månedene. Heldig er jeg som har mitt eget lykketroll!

Siden skuldra fortsatt skal tas mye hensyn til, blir det ingen triatlon på en stund. Jeg svømmer ca 8000 meter i uken nå og kan kanskje sitte 30 min på rulla før smertene gjør at jeg må stoppe. Det sier seg selv at det har vært mye løping i det siste. Uten plan og uten mål, men jeg har kost meg med å løpe 70-90 km i uken. Hvem hadde vel trodd det for et år siden? Da kranglet jeg med Olav hver gang han forsøkte å legge inn økter over halvannen time til meg. Nå synes jeg en 16 km løpetur er en kort økt…

Jeg har kost meg ute i naturen i høst. Det har blitt både 70, 80, 90 ja helt opp i 110 km på en uke.

Jessheim Vintermaraton

Andreas Gossner tipset meg om Jessheim Vintermaraton og etter litt diskutering og planlegging med Thomas Stordalen har jeg nå endelig meldt meg på! Thomas stiller som barnevakt og support. Sammen med Magnus så klart, som jo har øvd masse på supportjobben og ser frem til å endelig få utføre den i praksis – etter at han ble fortalt at han var litt for liten til å være med under Norseman.


Jeg følger fortsatt ikke noe treningsprogram. Jeg løper på måfå og gjør det beina og kroppen føler for. Er jeg tung, da hviler jeg. Har jeg energi, da løper jeg langt. Og kjennes det bra, ja da kan jeg skru opp farten litt også. På søndag løp jeg mitt første halvmaraton på mølle, med 3×5 km intervaller i maratonfart innlagt. Klarer jeg den farten på Jessheim, da blir det en maratontid jeg skal være godt fornøyd med på denne tiden av året!

Jeg har testet Vo2max på løp i høst. Resultatet var et godt stykke over samme tid i fjor, så det lover jo godt.

For øvrig er målet å komme til mål. Ha en god opplevelse og lære mer om hva et maraton er, hvordan kroppen responderer og hva som må til av mental innsats underveis. Kort og godt en lang treningsøkt!

Blir du med?


 

 

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s