Skodd for vinterløping

Å løpe om vinteren kan være en utfordring. Først og fremst fordi det er kaldt og glatt. Men med riktig utstyr kan du fint fortsette treningen utendørs.

Jeg gikk til innkjøp av et par IceBug Heros BUGrip i fjor og har ikke angret et sekund på det. Med skikkelige piggsko på beina trenger jeg ikke begymre meg for å falle på verken is eller snø. Dessuten funker de også fint på steder der veien er bar (altså asfalt/grus).

Både Kristian og jeg kjøpte oss løpesko fra IceBug i fjor. Det har vi ikke angret på!
Både Kristian og jeg kjøpte oss løpesko fra IceBug i fjor. Det har vi ikke angret på, her får du mye sko for pengene.

Det finnes mange forskjellige typer sko for vinterløping, og flere løsninger (som brodder eller å pigge egne løpesko) uten at jeg har testet dem. Valget mitt falt altså på den billigste løpeskoen fra IceBug (jeg kjøpte dem for 899 kroner på GMAX), uten at det legger noen demper på opplevelsen for min del. Vi snakker stort utbytte på kost/nytte-skalaen, og den er viktig for meg. Mine IceBug-sko er nok ikke de kuleste eller sprekeste, men de funker! Og det er alt jeg bryr meg om.

Jeg har løpt både langtur, tempotur og intervaller i skoene – på det meste av underlag. Icebug Hero BUGrip funker på alt – også blank is. Dessuten holder de føttene mine tørre og varme, et must i slapsete vintervær.

Skoene har gode pigger som gjør at du sitter som støpt uansett hvor glatt det er. Husk imidlertid at de blir glatte innendørs.
Skoene har gode pigger som gjør at du sitter som støpt uansett hvor glatt det er. Husk imidlertid at de blir glatte innendørs.

Det eneste jeg har lagt merke til som er negativt med piggsko er at det er vondt for leggene i starten. Du bør derfor starte forsiktig og venne beina til den nye belastningen. Jeg rakk 12 km med dem i morges, noe i overkant for sesongens første løpetur – selv om turen ble delt i to med et stopp på Domus for en PT-time på veien.

Ønsker deg mange fine løpeturer i vinterværet!

Fullfart Lingsom

Full fart på alle fronter.

En kommentar om “Skodd for vinterløping

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s